20191103 UBS i Ulsteinvik

Første helga i november var det endelig klart for stort jubileum for Ulsteinvik Bibelsenter. Da kunne vi invitere til storhelg med feiring av både 30 års jubileum og innvielse av nytt eget bygg for første gang. At dette skulle klaffe så overens er vel mer enn vi hadde håpet på for et par år siden. Det har vært en lang vandring for menigheten å ikke kunne eie eget bygg i løpet av disse årene. Men som en av våre trofaste medlemmer kommenterte, så «slo vi Moses og Israelittene med 10 år».

 

Som kjent kjøpte vi forretningsbygget i Bjørndalvegen 11 våren i 2018. Likevel, noe ombygging fikk vi ikke starte med før i mai / juni 2019 grunnet oppsigelsestidene for de leietagerne som var i andre etasjen. Men når vi først kom i gang ble det fart på sakene. De kommunale instansene har gjennom hele byggeprosessen vært velvillige og underleverandørene har stått på og levert i tide. Alt innvendig i andre etasjen er revet ut og bygd opp igjen på nytt slik vi ville ha det. Vi har investert i heis og helt nytt ventilasjonsanlegg som vi til de grader fikk testet ut under åpningshelga. Selv etter flere time med lokaliteter fylt med folk, så var luften frisk og god å puste i.

For interiør og belysning hadde vi nedsatt en komité som har valgt farger og belysning og fått lokalet til å ikke ligne på så altfor mange menighetslokaler, men fått sitt eget særpreg på flere måter.

Forut for dette hadde vi en byggekomité som gjorde en formidabel innsats vedrørende forarbeidet som måtte til. Før vi endte opp med forretningsgården i Bjørndalvegen, hadde vi sett på flere alternativ, men de la seg ikke til rette. Dette er vi glade for i dag når vi ser hvor utmerket både hus og beliggenhet er for oss.

Tilbakemeldingene fra folk i ettertid av innvielseshelgen er udelt positive. Folk som møtte opp hygget seg og frydet seg under møtene og selve festen på lørdagen. Her ble det historikk og tilbakeblikk, men også syn fremover. Mange kjenner på at menigheten nå går inn i en ny tid og dette var det både Jackie McDonald og Janet Brann-Hollis talte om i løpet av de fem møtene som stod på programmet.

Jackie McDonald og mannen Bill, som nå er død, var de som opprettet menighetens byggefond og således var med å legge den finansielle grunnmuren. Senere var det at Janet Brann-Hollis profeterte et syn hun så på et av møtene vi hadde med henne på AU-bygget lenger ut i gata. Da så hun at menigheten kom til å være i et bygg på andre siden av gata, noe vi nå faktisk gjør. Den gangen var dette en profeti, nå er dette en manifestert profeti som vi bare kan glede oss over. Samtidig er det spesielt å tenke på at eiendommen vår ligger ved 1000-års plassen for den kristne tro i Norge i Ulstein Kommune. Gjennom dette kan vi se at Gud har hatt en plan med dette hele tiden.

Denne helga ble spesiell på alle måter. Det ble ikke spart på noe, gjester var invitert og vi hadde mat og drikke i overflod. Vi hadde til og med besøk av Geir Morten Rogstad, pastor i Oppdal Kristne Senter. Dette var en hyggelig overraskelse. Den menigheten har betydd mye for oss i Ulsteinvik, spesielt i den første tiden. Ellers fikk vi blomster og gode hilsener fra både lokale menigheter på øyene, inne på fastlandet og fra Ålesund. Det er alltid hyggelig å kunne møtes slik og kjenne at i det store bildet står vi sammen i denne tid.

Har du ikke hatt sjansen å komme og besøke oss i vårt nye lokale, så er du hjertelig velkommen ved første og beste anledning.

20191103 Janet forkynner

20191103 Jackie Janet Bill Geir Solvi

20191103 Borddekking

20191103 Festmiddag

20191103 Kakebord

20191103 Festmiddag 2

20191103 Linda og Sakhorn

20191103 Pastorparet ved bordet

20191103 Sosialt etter møtet

20191103 Glede

20191103 Geir Morten Rogstad

20191103 Pastorparet

20191103 Pastorparet med gjestetalarane