DSC 3580

Siste helga i oktober var det profetens embete som var i fokus. Et full pakket Ulstein Bedehus ønsket Harold og Betty Eatmon velkommen til Sunnmøre for aller første gang. Dette ekteparet har vært i tjeneste for Herren i over 40 år. De har reist i over 50 nasjoner fordelt på alle verdensdeler vi har på kloden. De har i 25 år reist innenfor Norges grenser og nå var det Sunnmøres tur – representert ved Ulsteinvik Bibelsenter.

 

Det var en glede å høre Harold inspirere forsamlingen i god «awakening-ånd». Ja, for det må man være så ærlig å si – det trengs vekkelse og forståelse av hvilken alvorlig situasjon både enkelt individer og nasjoner befinner seg i – også vårt eget kjære Fedreland. Skal vi snu trenden, så kan vi ikke fortsette å springe bort fra Guds nærvær, forkynte Harold. Han tok utgangspunkt i historien om Jona – Guds tjener, som hadde kall på sitt liv, men som valgte å syns synd på seg selv og stakk av fra hele kallet. Det endte med forferdelse for hans omgivelser og det gikk veldig langt før han innså at han måtte slutte å syns synd på seg selv for at ting skulle endre seg til det bedre. Å ligge i bunnen av båten å sove når stormene raser, hjelper ikke. Man må reise seg og begynne å bli en del av løsningen og ikke en del av problemet. Verden kjemper en fortvilet kamp som de ikke vet årsaken til, langt mindre vet svaret på.

Kristne har løsningen, de er løsningen og skal en nasjon bli forvandlet, må de kristne våkne og komme seg på bana, ikke ligge å gjemme seg i kjølen av en synkende båt.

Harold kom med mange eksempler fra sin egen tjeneste hvordan han hadde hjulpet både pastorer, presidenter, statsledere og forretningsfolk med innspill inspirert av Den Hellige Ånd. Noen hadde lyttet til det han hadde å si, andre ikke – med henholdsvis dertil påfølgende konsekvenser.

Aller første kvelden hadde vi et lukket møte kun for avdelingslederne i Ulsteinvik Bibelsenter. Dette ble til stor inspirasjon for dem og flere fikk gode spørsmål å undre seg over. Her ble strategier og utfordringer delt, noe som på sikt vil engasjere i ennå større grad enn i dag.

Vi ønsker Harold og Betty all Guds velsignelse og velkommen tilbake en annen gang.

DSC 3596 cr

DSC 3590