20181002 Oya 1

Første uka i oktober var lovsangs bandet i UBS igjen invitert til å holde konsert på Øya – fellesarealet på Haugetun og Sandetun på Larsnes. Forrige gang vi var der fikk vi en hjertelig velkomst og det var slett ikke ringere denne gangen. Etter hvert som klokka nærmet seg fem, begynte det å fylles opp med godt voksne tilhørere som tydeligvis gledet seg til dette. Gledet seg gjorde vi også.

Denne gangen hadde vi en litt annen besetning, men det gikk bra. Det blir ekstra stas når vi presenterer bandet og publikum erfarer at mange av oss kommer i fra samme kommune som de selv bor i.

Vi fikk synge mange evangeliske sanger – alle på norsk, bortsett fra noen på svensk – vi kaller dem på spøk for «svensktoppar». Det viktigste er at disse eldre får seg en god stund som er preget av åndelig føde, samtidig som de kan være med å synge sanger som de kjenner godt fra sine yngre dager. Disse har tross alt vokst opp i en tid da budskapet om frelse ved Jesus Kristus var mer oppe i det offentlige rom enn det man gjerne opplever i dag. Vi har ikke ønskekonserten med fast innslag av «Där rosor aldrig dör» lenger og dette er nok et savn for mange.

Det manglet ikke på lovord etter konserten, der vi også hadde rom for en liten andakt. Betjeningen på Sandetun tok likeså godt og inviterte oss tilbake neste år – det ser vi fram til!

20181002 Oya 2