2018 09 16 Solvi taler

I midten av september var Sølvi invitert til å preke i pinsemenigheten Sion Leikong. En herlig menighet som har stått overfor sin del av utfordringer, men som reiser seg i Herrens kraft og styrke som aldri før.

Idet vi kommer inn lyder lovsangen klart og nydelig fra bandet som varmer opp. Lovsangen i denne menigheten har jo alltid vært av ypperste kvalitet og det var intet unntak denne gangen heller. Geir Knotten, som man må vel si er kapellmester, har med seg noen dyktige musikere og sangere som alltid gjør en helhjertet innsats i det de stiller seg frem.

Denne våte søndags ettermiddagen var det Evy-Gunn Knotten som ledet møtet. Hun introduserte Sølvi fra Ulsteinvik Bibelsenter etter alle kunstens regler.

Sølvi var godt forberedt og forsamlingen var lydhør. Det er godt for en forkynner å kunne komme til en åpen og mottagelig forsamling som dette. Etter hvert som budskapet gikk ut, ble det stillere og stillere i salen og alle fulgte intenst med. Dette er ikke så rart når vi fikk høre hennes tale der hun ble ganske personlig. Men når man har erfart hvordan Jesus kan sette et menneske helt fri fra indre sår og smerter som livet ofte kan påføre en, er det ikke vanskelig å forstå at dette var et levende budskap som traff mange. Hun satte lyset på mange ting som kan være vanskelig å snakke om, men som dessverre rammer altfor mange. De som blir rammet vet ofte ikke hvordan man skal bli fri smerten og de vonde følelsene, men her hadde Sølvi et budskap fra Guds Ord og sitt eget liv som viste vegen ut fra dette mørket.

Jesus påpeker viktigheten av å ha en tilgivende holdning og endog tilgi våre fiender. Dette er nøkkelen til et seiersrikt liv. Så lenge man ikke vil eller kan tilgi, så er det ikke den som har såret en som lider, men det er alltid en selv. Her delte Sølvi klart fra Bibelens sannhet og krydret det hele med frigjørende erfaringer fra sitt eget liv. Mange ble rørt av talen og flere kom frem til forbønn etterpå.

Etter møtet fikk Sølvi mange applauderende kommentarer og godord for et flott budskap. En av de beste må være denne fra en mann som syntes dette var virkelig bra: «Dere har jo deres egen Joyce Meyer»!

Gud velsigne Sion Leikong!

2018 09 16 Solvi sal